Το Μουσικό Θέατρο του σχολείου Greece Athena High School

Το Athena High School είναι δημόσιο λύκειο που ανήκει στο Greece Central School District (Κεντρική Σχολική Περιφέρεια της πόλης Γκρις στη Νέα Υόρκη), και βρίσκεται στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.

Ένα από τα γνωστικά πεδία στα οποία επικεντρώνεται το σχολείο είναι και αυτό της μουσικής. Όλοι οι μαθητές πρέπει να ολοκληρώσουν τουλάχιστον έναν κύκλο μαθημάτων στον τομέα των εικαστικών τεχνών ή της μουσικής. Προσφέρονται διάφορα μαθήματα, όπως συμμετοχή σε μουσικά σύνολα, Θεωρία της Μουσικής, η Μουσική στη Ζωή μας, κ.α. Στόχος των μαθημάτων αυτών είναι οι μαθητές να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τα καλλιτεχνικά, πολιτιστικά και πνευματικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να εκφράσουν και να καλλιεργήσουν τα προσωπικά καλλιτεχνικά ταλέντα τους.

Το Σχολείο παρουσιάζει σημαντικότατη καλλιτεχνική δραστηριότητα, διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις και παραστάσεις. Το Greece Athena Performing Arts Center (Κέντρο Τεχνών του Θεάματος) είναι κομμάτι του σχολείου, και αποτελεί χώρο παραστάσεων ο οποίος βρίσκεται μάλιστα σε στάδιο ανακατασκευής. Το Κέντρο τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές (ακουστική, συστήματα φωτισμού, εξώστες, χώρος καθήμενων), ώστε να παράσχει στους θεατές άρτιες μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Το Σχολείο φημίζεται κυρίως για το Μουσικό Θέατρό του, το οποίο έχει ανεβάσει πολλές και επιτυχημένες παραστάσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν το «Thoroughly Modern Millie», οι παραστάσεις του οποίου παρουσιάστηκαν τον Μάρτιο του 2016 στο Greece Olympia Auditorium. Πρόκειται για μιούζικαλ που βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του 1967, και αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας από την επαρχία, που μετακομίζει στη Νέα Υόρκη με σκοπό να βρει την επιτυχία.

Κατά το παρελθόν, τthe musical «Miss Saigon»ο Σχολείο έχει παρουσιάσει αρκετές ακόμη παραστάσεις. Το 2014, ανέβασε το μιούζικαλ «Miss Saigon», βασισμένο στη διάσημη όπερα του Πουτσίνι «Madame Butterfly». Το μιούζικαλ περιγράφει την καταδικασμένη σχέση μιας γυναίκας από το Βιετνάμ με έναν Αμερικανό άνδρα. Έναν χρόνο πριν, το 2013, το Σχολείο παρουσίασε το «Legally Blonde», ένα μιούζικαλ βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα, αλλά και την ταινία του 2001. Το έργο μιλά για ένα κορίτσι στην εφηβεία που αποφασίζει να μπει στη νομική, έχοντας όμως ένα κάπως… διαφορετικό υπόβαθρο.

Το Athena High School έχει, λοιπόν, επιδείξει αξιόλογο έργο στον τομέα του μουσικού θεάτρου, με γνώμονα πάντα την καλλιτεχνική παιδεία και εξέλιξη των μαθητών του.