Τα CDs Συναγωνίζονται σε Πωλήσεις τους Παλιούς Δίσκους;

Το 1982 ο Μάικλ Τζάκσον κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Thriller”, το πιο δημοφιλές άλμπουμ όλων των εποχών. Έως σήμερα έχει πουλήσει 32 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ σίγουρα υπάρχουν άλλοι τόσοι που απολαμβάνουν τη μουσική του μέσα στο διαδίκτυο. Αντίστοιχη επιτυχία έχουν κάνει και άλλα ιστορικά άλμπουμ, με μουσική από τους Beatles και τους AC/DC, ως τους Pink Floyd και τον Bob Dylan. Όλοι αυτοί έχουν πουλήσει εκατομμύρια δίσκους και CDs.
Ωστόσο, τώρα πλέον η μουσική βιομηχανία περνά κρίση. Μια κρίση βαθιά, από την οποία κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα καταφέρει να βγει αλώβητη. Ως εκ τούτου, οι πωλήσεις σε καμία περίπτωση δεν michael-jacksonμπορούν να συγκριθούν με εκείνες περασμένων χρόνων ή και δεκαετιών. Υπάρχουν φυσικά πολλοί λόγοι που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων για τα CDs.
Η τεχνολογία έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην εξάπλωση της μουσικής. Πλέον όποιος ενδιαφέρεται για ένα τραγούδι ή έναν καλλιτέχνη, δεν τρέχει στο δισκοπωλείο. Αντιθέτως, συνδέεται στο διαδίκτυο και αναζητά το συγκεκριμένο τραγούδι ή τη δισκογραφία του καλλιτέχνη. Τα αποτελέσματα που εμφανίζονται είναι πραγματικά αναρίθμητα. Επομένως, δεν υπάρχει η ανάγκη που υπήρχε στο παρελθόν για την απόκτηση ενός δίσκου σε φυσική μορφή.
Επιπλέον, η μουσική είναι πια διαθέσιμη δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος που απαιτείται για την απόλαυσή της έχει εκμηδενιστεί. Ακόμη κι αν κάποιος επιθυμεί να υποστηρίξει έναν καλλιτέχνη οικονομικά, θα το κάνει μέσα από τις ειδικές πλατφόρμες που σε αφήνουν να αποκτήσεις τα κομμάτια που σε ενδιαφέρουν σε πραγματικά οικονομικές τιμές. Με ελάχιστα χρήματα, δηλαδή, κάποιος μπορεί να έχει στην κατοχή του μόνο τα τραγούδια που του αρέσουν από έναν καλλιτέχνη.
Η σύγχρονη κοινωνία έχει αλλάξει μορφή και μαζί της επηρεάζονται όλες οι πτυχές της καθημερινότητας. Η μουσική βιομηχανία πλέον δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας, χρησιμοποιώντας απαρχαιωμένες μεθόδους. Το μόνο όπλο της είναι σήμερα η εκμετάλλευση του διαδικτύου προς όφελός της.