Τα καλύτερα καλοκαιρινά φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα ισούται όχι μόνο με ήλιο και θάλασσα, αλλά και με μουσική και χορό! Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ μουσικής είναι πολλά, αρτιότατα, και καλύπτουν κάθε γούστο και προτίμηση. Ας δούμε τα δημοφιλέστερα:

  • Rockwave Festival: μετρά ήδη 20 χρόνια πορείας, και θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα φεστιβάλ του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Διοργανώνεται κάθε Ιούνιο ή Ιούλιο στον συναυλιακό χώρο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα Αττικής. Ξεκίνησε ως ροκ – μέταλ φεστιβάλ, πλέον όμως απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, με αποτέλεσμα να κινείται σήμερα σε πιο ποπ και ποπ-ροκ ήχους. Στο Rockwave συρρέει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου γεμίζοντας το τεράστιο Terra Vibe. Τη σκηνή μοιράζονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής βιομηχανίας.
  • Eject FestivalEject Festival: με ήδη 10 χρόνια στο ενεργητικό του, το Eject διοργανώνεται επίσης κάθε Ιούνιο ή Ιούλιο, τα τελευταία χρόνια στην Πλατεία Νερού στην Αθήνα. Εστιάζει κυρίως στην ηλεκτρονική μουσική, και προσελκύει χιλιάδες μουσικόφιλους. Έχει επάξια κερδίσει μια θέση μεταξύ των σημαντικότερων ελληνικών φεστιβάλ, αφού από τις εκδηλώσεις του δεν λείπουν ποτέ διάσημοι καλλιτέχνες διεθνούς ρεπερτορίου.
  • River Party Festival: συνδυάζεται ιδανικά με διακοπές και κάμπινγκ, καθώς διοργανώνεται τον Αύγουστο – στην καρδιά του καλοκαιριού – στο Νεστόριο Καστοριάς, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Εδώ και 38 χρόνια προσελκύει ενθουσιώδεις μουσικόφιλους τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις γειτονικές χώρες. Πολυπρόσωπο και πολυποίκιλο, το River Party καλεί Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όλων των μουσικών ειδών: ροκ, μέταλ, χιπ χοπ, έντεχνο, ντανς… Και για να ολοκληρωθεί η συνταγή, μπορεί κανείς να επιδοθεί σε κάθε είδους δραστηριότητα: από πεζοπορίες μέχρι extreme sports!
  • Los Almiros Festival: νεότερο φεστιβάλ, αλλά εξίσου σημαντικό. Διοργανώνεται κάθε Αύγουστο στο δάσος Κουρί, στον Αλμυρό Μαγνησίας. Κινείται σε ρυθμούς πανκ, ροκ και ρέγγε. Ενδείκνυται και αυτό για κάμπινγκ και προσφέρει πολυάριθμες δραστηριότητες.

Φυσικά, η λίστα δεν σταματά εδώ! Κάθε περιοχή της Ελλάδας διαθέτει το δικό της φεστιβάλ: Up Festival, Loutraki Festival, Matala Beach Festival, Φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου, Sani Festival, και πολλά ακόμη φεστιβάλ μουσικής ανοίγουν τις πόρτες τους κάθε χρόνο, και υποδέχονται τους επισκέπτες κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού!