Συναυλίες που θα φωτίσουν τη μουντή καθημερινότητα των Ελλήνων

Οι ανακοινώσεις των φεστιβάλ του καλοκαιριού δεν γίνονται πάντοτε αποδεκτές με ενθουσιασμό από το φιλόμουσο κοινό. Πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν με την επιλογή των μπαντών, με τους συναυλιακούς χώρους, με την τιμή των εισιτηρίων, και πάει λέγοντας. Όλα αυτά, βέβαια, εντείνονται εν μέσω της οικονομικής κρίσης που, αναπόφευκτα, έχει δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο κλίμα γκρίνιας και απαισιοδοξίας.

Παρ’ όλα αυτά, τα μουσικά δρώμενα του φετινού καλοκαιριού είναι, όπως κάθε χρόνο, πλούσια και πολλά υποσχόμενα.Lana-Del-Rey-Press-Photo-2015-Billboard-650

Πολυαναμενόμενο, όπως πάντα, είναι το φετινό Rockwave Festival. Ακόμη κι αν έχει χάσει κάτι από την παλιά του αίγλη, στη σκηνή του Terra Vibe Park θα παρελάσουν σπουδαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι The Last Shadow Puppets, οι Suede, οι Dropkick Murphys, και η ντίβα του ρετρό στιλ Lana Del Rey.

Ηχηρή είναι και η απάντηση του καταξιωμένου πια Eject Festival που φέτος, εκτός από τους δημοφιλέστατους James και Editors, προσκαλεί στη σκηνή του και τους Muse για ένα live που αναμένεται να αφήσει εποχή… και φυσικά δεν θα πέφτει καρφίτσα!

Πολυσυζητημένο είναι και το Release Athens Festival που σηκώνει αυλαία για πρώτη φορά στην Πλατεία Νερού. Τέσσερις ημέρες, κορυφαία ονόματα – ξεχωρίζουν ο Parov Stelar, οι Sigur Rós και η μοναδική PJ Harvey – και πολύ κέφι θα είναι τα συστατικά του.

Και η λίστα δεν σταματά εδώ: το καλοκαίρι ξεκινά δυναμικά με τους Έλληνες rockers Planet of Zeus που θα μοιραστούν τη σκηνή με τους ανερχόμενους Lionize, ενώ ακριβώς μία μέρα πριν ο Steven Wilson των Porcupine Tree έρχεται στο Θέατρο Badminton. Η βασίλισσα της ροκ Patti Smith θα εμφανιστεί τον Ιούνιο στο Piraeus Academy· στον ίδιο χώρο θα παραστούν οι σκληροπυρηνικοί Megadeth λίγες μέρες μετά. Άκρως ενδιαφέρων και ο Αύγουστος, με Clutch και Mastodon να εμφανίζονται στο Gazi Music Hall και στο Piraeus Academy, αντίστοιχα.

Και όλα αυτά χωρίς καν να γίνει λόγος για τα πολυάριθμα καλοκαιρινά φεστιβάλ που θα λάβουν χώρα εκτός Αττικής: River Party, Los Almiros, και πολλά άλλα αναμένεται να είναι μια ανάσα δροσιάς, χαράς και αισιοδοξίας από τη μουντή και ανιαρή καθημερινότητα των Ελλήνων!