Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Μέγαρο Μουσικής για μια μοναδική συναυλία

Μια πολυαναμενόμενη εκδήλωση για τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο Λεωνίδας Καβάκος ενώνει τις δυνάμεις του με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας σε μια συναυλία που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο όποιον την παρακολουθήσει.

Ο Λεωνίδας ΚαLeonidas Kavakosβάκος είναι καταξιωμένος βιολιστής και διευθυντής ορχήστρας. Μετρώντας ήδη σχεδόν 30 χρόνια στον χώρο της μουσικής, έχει να επιδείξει μια λαμπρή πορεία και σημαντικά επιτεύγματα. Έχοντας σπουδάσει κοντά σε κορυφαίες προσωπικότητες του χώρου, κατάφερε από νεαρή ηλικία να αναγνωριστεί ως πολλά υποσχόμενο ταλέντο. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο: Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ της Λουκέρνης, Φεστιβάλ του Βερμπιέ, κ.α. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται συνεργασίες με μερικές από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου: Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγο, Φιλαρμονική της Βιέννης, Φιλαρμονική του Βερολίνου, και πολλές ακόμη. Επίσης, έχει βραβευθεί ουκ ολίγες φορές για τις δεξιότητες και το έργο του. Μάλιστα, προσφάτως ανακοινώθηκε ότι θα τιμηθεί και με το Βραβείο Μουσικής Léonie Sonning, το οποίο έχει απονεμηθεί σε μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Μάιλς Ντέιβις, Μπέντζαμιν Μπρίττεν, και Πιερ Μπουλέζ.

Τώρα, λοιπόν, ο Λεωνίδας Καβάκος συναντά τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας και τους δεξιοτέχνες μουσικούς της, για μια μοναδική συναυλία. Ο Λεωνίδας Καβάκος δεν θα διευθύνει απλώς το κορυφαίο μουσικό σύνολο, αλλά και θα ανοίξει τη συναυλία ως σολίστ, εκτελώντας το αριστουργηματικό «Τρίτο Κοντσέρτο για Βιολί» του Μότσαρτ. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της σύνθεσης «Berceuse élégiaque, έργο 42» του Ιταλού μουσουργού και πιανίστα Φερρούτσιο Μπουζόνι. Η σύνθεση αυτή είναι γνωστή και με τον τίτλο «Το νανούρισμα ενός άνδρα επάνω από το φέρετρο της μητέρας του». Η συναυλία θα κλείσει με την ορχηστρική εκδοχή του έργου «Εικόνες από μια έκθεση» του Ρώσου συνθέτη Μόντεστ Μούσοργκσκι. Το έργο αποτελείται από 14 μέρη, και αρχικώς είχε γραφτεί με τη μορφή σουίτας για πιάνο. Η ορχηστρική εκδοχή που έχει επιλεχθεί για τη συναυλία είναι αυτή του σπουδαίου Γάλλου Ζοζέφ Μωρίς Ραβέλ, η οποία είναι άλλωστε και η δημοφιλέστερη.