Διεθνής Σχολή Δημιουργικής Μουσικής στην Πάρο, στην Ελλάδα

Η IPSA (International Partners for Study Abroad) δραστηριοποιείται στον χώρο των σπουδών στο εξωτερικό, λειτουργώντας σαν μια παγκόσμια κοινοπραξία πανεπιστημίων, κολλεγίων και σχολών εκμάθησης ξένων γλωσσών. Έχοντας ως στόχο την προώθηση και ενίσχυση της παιδείας, προσφέρει προγράμματα σπουδών σε περισσότερες από 140 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, σε συνεργασία με πολυάριθμους ιδιωτικούς και δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς. Η εταιρεία προσφέρει επαγγελματική αρωγή και υποστήριξη στους φοιτητές, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους στο εξωτερικό: από τον προγραμματισμό των σπουδών και την έκδοση διαβατηρίου, μέχρι τη στέγαση και τις υποτροφίες.proxy-725x400

Ένα από τα προγράμματα της IPSA είναι και αυτό της Διεθνούς Σχολής Μουσικής στην Πάρο. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές στο 2ο, 3ο ή 4ο έτος σπουδών τους, που είτε ειδικεύονται στη σύνθεση μουσικής είτε ενδιαφέρονται για τη μουσική δημιουργία, τη σύγχρονη κλασσική μουσική και τη μουσικολογία. Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους περνώντας ένα εξάμηνο ή ένα ακαδημαϊκό έτος στη Σχολή Μουσικής της Πάρου.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην εξατομικευμένη διδασκαλία, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα και στο καλλιτεχνικό όραμα των σπουδαστών. Όλα τα μαθήματα παραδίδονται στην αγγλική γλώσσα, και αφορούν στους τομείς της σύνθεσης, του αυτοσχεδιασμού, της μουσικής ανάλυσης, και της μουσικολογίας του 20ου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των εξής μαθημάτων:

  • Τέχνη για Μουσικούς/Μουσική για Καλλιτέχνες
  • Ρίχνοντας Φως στη Σύγχρονη Κλασσική Μουσική
  • Τεχνικές Αυτοσχεδιασμού/ο Αυτοσχεδιασμός στα Μουσικά Σύνολα
  • Σύνθεση
  • Εισαγωγή στην Ηλεκτρονική Μουσική
  • Σύγχρονο Μουσικό Θέατρο
  • Τέσσερις Συνθέτες, Τέσσερις Αισθητικές

Οι φοιτητές έχουν, λοιπόν, τη δυνατότητα να διαλέξουν τα μαθήματα που προτιμούν, βάσει του αντικειμένου στο οποίο επιθυμούν να δώσουν βάρος, αλλά και των διδακτικών μονάδων στις οποίες αντιστοιχεί το κάθε μάθημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εξετάσεις. Η αξιολόγηση των σπουδαστών γίνεται σύμφωνα με τη συμμετοχή και δραστηριότητά τους στα μαθήματα.

Το Πρόγραμμα Δημιουργικής Μουσικής είναι, λοιπόν, μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους και τις νέες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες, μένοντας σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου, και γνωρίζοντας την ελληνική κουλτούρα. Σπουδές και διακοπές είναι σίγουρα υπέροχος συνδυασμός!